De thuistherapeut

Ik ben Simone Vankan, 44 jaar, heb Psychologie gestudeerd in Nijmegen en heb later de opleiding Systeemtherapie afgerond. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

Sinds 19 jaar werk ik met o.a. partners en gezinnen (o.a. in de forensische psychiatrie). Ik zie de onmacht, niet-helpende interactiepatronen en niet-effectieve communicatie. Mijn begeleiding zorgt ervoor dat partners een andere kijk op elkaar krijgen door een andere betekenis te geven aan gedrag, effectieve communicatie en (onderliggende) gevoelens te uiten. Vaak zijn de gevoelens die we uiten anders dan die we daadwerkelijk voelen.

Naast mijn eigen praktijk werk ik twee halve dagen als poh-ggz bij een huisartsenpraktijk in Maarssen.

Sinds begin 2017 ben ik ook EMDR master practitioner en behandel ik enkelvoudige trauma's/stressklachten n.a.v. een gebeurtenis.

Mijn rol
Een invoeger en even jouw/ jullie kompas, waarbij jij/jullie de nieuwe weg bepalen. Als het nodig is, zal ik meer sturend zijn.
Wat ik vooral niet ben: de expert die jou/jullie gaat vertellen wat je moet doen.

Kwaliteit
Om geregistreerd te blijven bij de NVRG volg ik cursussen, workshops en congressen. Ook zit ik in een maandelijkse intervisiegroep van systeemtherapeuten, waarbij casussen besproken worden.

Persoonlijk
Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg. Men ervaart mij als vriendelijk, warm (met gepaste afstand), toegankelijk, veilig, laagdrempelig, sensitief, concreet, oplossingsgericht en kan confronteren met een bepaalde zachtheid/kwinkslag. Voor veel menselijk gedrag kan ik begrip opbrengen.
En ik ben ook maar een mens. Als er dingen zijn die je minder goed bevallen, dan hoor ik dat graag.

Naast mijn rol als thuistherapeut ben ik partner van Roberto en moeder van twee dochters, van 10 en 6 jaar. Ook ik heb ervaren hoe het is als je twijfelt over je relatie, maar weet ook dat je dat kunt keren.
Ik ben graag in prettig gezelschap en houd dan van lekker (uit)eten en een goed gesprek. Ik zoek ook graag de rust op door te wandelen, yoga of creatief bezig te zijn. Ik zoek regelmatig iets nieuws. Recent ben ik gestart met een cursus bridge.


W: www.thuistherapeut-utrecht.nl
E: info@thuistherapeut-utrecht.nl
T: 06 38589824

  
 

www.nvrg.nl
Er is op dit moment nog plek op maandag tussen 9.30-14.30

LINK http://Thuisseksuoloog.nl