Aanbod

Ik bied relatietherapie, in de provincie Utrecht. Doorgaans gaat het om een partnerrelatie, maar het betreft ook andere relaties, zoals familierelaties of de relatie met een ex-partner. De thuistherapeut komt bij je thuis. 

Wat doet een relatietherapeut nu eigenlijk?
Thuis draai je misschien bij gesprekken in hetzelfde kringetje rond, maak je elkaar verwijten of vermijd je het gesprek en kom je niet verder. Je kunt vastlopen op de inhoud van een gesprek, maar vaak speelt de manier waarop je met elkaar omgaat een grote rol (betrekkingsniveau).
Een derde neutrale partij, de thuistherapeut, stelt (andere) vragen rondom de klacht(en) en maakt de niet- helpende interactiepatronen die zijn ontstaan, zichtbaar. 
Dit kunnen patronen zijn die bestaan binnen je huidige relatie, maar kunnen ook een rode draad zijn in contact met mensen (bijv. vrienden, collegae) of in eerdere partnerrelaties. De focus kan ook liggen bij de opvoeding.
Je gaat samen vanaf een afstand naar de relatie kijken, zodat je wegblijft van verwijten of kokerdenken. Ook zullen we kijken naar gedachten en gevoelens die invloed hebben op je gedrag.
Waar nodig, leer ik een effectieve manier van communiceren aan en geef praktische opdrachten. Ik richt me hierbij vooral op het heden en de toekomst en zal het verleden gebruiken indien nodig/wenselijk.
Ook kijk ik vooral naar krachten, de goede/fijne dingen in de relatie. Ik leer jou/jullie weer met andere ogen naar elkaar te kijken.
Bij de thuistherapeut steek je, op een laagdrempelige manier, energie in elkaar met als doel er samen uit te komen.
Het levert altijd iets op. Ook als jullie er onverhoopt niet uitkomen, dan geeft het je duidelijkheid en richting.
Let wel: verandering vereist inzet.

De therapie is kortdurend, dit wil zeggen maximaal 10 gesprekken. Het is gebruikelijk om tweewekelijks een gesprek te plannen. Hierna zal de tijdsduur tussen de gesprekken steeds groter worden. Van ieder gesprek maak ik een verslag, dat jullie per mail, binnen maximaal een week ontvangen.

Voor het eerste gesprek vraag ik om een formulier in te vullen, dit betreft een aanmelding.
Je kunt dit aanmeldingsformulier via deze site invullen en verzenden (ik zal dan per mail een afspraak voor telefonisch contact maken), of we doen dit tijdens ons eerste telefonische contact (dit is kosteloos). 

Ik maak afspraken op maandag (9.00- 14.00 uur), dinsdagavond (vanaf 19 uur), woensdagavond (vanaf 19 uur) en eventueel donderdagochtend;
Voor vrijblijvende informatie kun je me bellen, spreek een bericht in of verstuur het contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op. 


W: www.thuistherapeut-utrecht.nl
E: info@thuistherapeut-utrecht.nl
T: 06 38589824

  
 

www.nvrg.nl
Er is op dit moment nog plek op maandag tussen 9.30-14.30

LINK http://Thuisseksuoloog.nl